Öğrenci Seminerleri Başlıyor !

seminars

2015-2016 Bahar Dönemi ODTÜ Matematik Topluluğu Öğrenci Seminerleri etkinliğimiz başlıyor.

Etkinlikle ilgili detaylı bilgilere ve seminer programına buradan ulaşabilirsiniz.

Az Kelime Çok İşlem Final

ODTÜ Matematik Topluluğu’nun geleneksel yarışması AKÇİ, elemeler ve yarı final yarışmalarından sonra 7 Aralık Pazartesi günü tarihinin en görkemli finalini gerçekleştirdi. ODTÜ Matematik Bölümü öğretim üyelerinden Semra Pamuk, Özgür Kişisel, Mehmetçik Pamuk ve Muhiddin Uğuz’un açılış maçı yaptığı bu keyifli etkinliğimizi sizlerle paylaşıyoruz. Açılış maçında davetimizi kırmayıp yarışan öğretim üyelerimiz başta olmak üzere bütün katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz.

AKÇİ-Final-Afişi

Fizik ve Matematiğin Etkileşimi

fm

ODTÜ Fizik Bölümünden Prof. Dr. Bayram Tekin’in konuşmacı olacağı ve matematik ile fiziğin yakın ilişkisini anlatacağı bu keyifli seminere herkesi davet ediyoruz.

Az Kelime Çok İşlem Yarışması

akçi20151

ODTÜ Matematik Topluluğunun geleneksel yarışması Az Kelime Çok İşlem (AKÇİ) bir kez daha ODTÜ öğrencilerinin katılımını bekliyor. Ünlü Bir Kelime Bir İşlem yarışmasının ODTÜ ayağı olan AKÇİ, 17-18-19 Kasım‘da Cahit Arf Amfisinde.
Kayıtlar 11-12-13-16 Kasım tarihlerinde Kütüphane içindeki standımızdan alınacaktır.

Kainatın Matematiksel Tasvirleri: Diferansiyel Denklemler

12120005_10206325656674067_144768140952893972_o

ODTÜ Matematik Topluluğu olarak, popüler bilim seminerleri serimizin 2015 yılının ilk dönemindeki etkinliği Sabancı Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Albert Erkip’in katılımı ile gerçekleşecektir.

Etkinliğe ODTÜ dışından katılmak isteyenler lütfen 21 Ekim saat 17:00 a kadar mathclub@metu.edu.tr adresine ODTÜ girişinde kolaylık sağlayabilmemiz için mail atabilirler.

12116086_10206263041028715_2110180484_o

Matematik Toplulukları Çalıştayı

MathClubs_calistay2

Boğaziçi Üniversitesi Matematik Topluluğu ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi Matematik Topluluğu öncülüğünde ülke genelinde aktif matematik toplulukları 14-18 Eylül tarihlerinde Nesin Matematik Köyünde, Genç Matematikçiler Toplantısı ile işbirliği içinde gerçekleşecek olan Matematik Toplulukları Çalıştayı’nda bir araya gelecek. Detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca toplantı ile ilgili bilgileri ve Matematik Toplulukları Çalıştayı Hazırlık Komitesi’nin toplantıyı düzenleme düşüncesini Matematik Kafası Soru-Cevap bilgi dağarcığının akademik blogu Paul Erdös’ten okuyabilirsiniz.

ODTÜ Bilim Günleri

11187226_879262678798475_7356199534859132419_o

ODTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde bulunan toplulukların ortak organizasyonu olan “ODTÜ Bilim Günleri” 16-17 Mayıs 2015 Fizik bölümü U2 ve U3 amfilerinde gerçekleşecektir.

ODTÜ Matematik Bölümünden Sayın Prof. Dr. Yıldıray Ozan ve Araş. Gör. Kadri İlker Berktav’ın da konuşmacı olarak katılacağı bu etkinliğin programına ve etkinlik sayfasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Ayrıca programın ikinci günü saat 17:00-18:00 saatleri arasında düzenlenecek “Temel Bilimlerin Sorunları” isimli programa bölümümüz araştırma görevlilerinden Sinan NURLU konuşmacı olarak katılacaktır.

Fibonacci Sayıları ve Altın Oran | Prof. Dr. Tosun Terzioğlu

Altın-Oran

ODTÜ Matematik Topluluğunun düzenlediği popüler bilim seminerinin mayıs ayındaki ilk konuğu Sayın Prof. Dr. Tosun Terzioğlu (Sabancı Üniversitesi). “Fibronacci Sayıları ve Altın Oran” başlıklı konuşması ile bizlerle birlikte olacak olan Sayın Terzioğlu, ODTÜ Matematik Bölümünün kuruluş sürecini takip eden yıllarda ve bölüm başkanlığı görevi boyunca yapmış olduğu ilerici atılımlarla, ODTÜ Matematik Bölümünün bugün sahip olduğu akademik dokunun oluşmasının temellerini atmış ve sonraki nesillere bu geleneği miras bırakmıştır. Ayrıca, ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı ve TÜBİTAK Başkanlığı dahil akademinin bir çok alanında yöneticilik yapmıştır. En son Sabancı Üniversitesi Rektörlüğünden emekli olan Sayın Terzioğlu uzun bir süre sonra ilk kez ODTÜ’lü öğrencilerle bu konuşma vesilesiyle bir araya gelecektir.

Sayın Tosun Terzioğlu’nun keyifli sunumu eşliğinde gerçekleşecek etkinlik 6 Mayıs 2015 Çarşamba günü Saat 15:45 te Matematik Bölümü Cahit Arf Amfisinde gerçekleşecektir. Bu keyifli etkinlikte sizleri de aramızda görmekten büyük onur duyarız.

NOT: ODTÜ dışından katılmak isteyenler lütfen mathclub@metu.edu.tr adresine mail atabilirler.