Fibonacci Sayıları ve Altın Oran | Prof. Dr. Tosun Terzioğlu

Altın-Oran

ODTÜ Matematik Topluluğunun düzenlediği popüler bilim seminerinin mayıs ayındaki ilk konuğu Sayın Prof. Dr. Tosun Terzioğlu (Sabancı Üniversitesi). “Fibronacci Sayıları ve Altın Oran” başlıklı konuşması ile bizlerle birlikte olacak olan Sayın Terzioğlu, ODTÜ Matematik Bölümünün kuruluş sürecini takip eden yıllarda ve bölüm başkanlığı görevi boyunca yapmış olduğu ilerici atılımlarla, ODTÜ Matematik Bölümünün bugün sahip olduğu akademik dokunun oluşmasının temellerini atmış ve sonraki nesillere bu geleneği miras bırakmıştır. Ayrıca, ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı ve TÜBİTAK Başkanlığı dahil akademinin bir çok alanında yöneticilik yapmıştır. En son Sabancı Üniversitesi Rektörlüğünden emekli olan Sayın Terzioğlu uzun bir süre sonra ilk kez ODTÜ’lü öğrencilerle bu konuşma vesilesiyle bir araya gelecektir.

Sayın Tosun Terzioğlu’nun keyifli sunumu eşliğinde gerçekleşecek etkinlik 6 Mayıs 2015 Çarşamba günü Saat 15:45 te Matematik Bölümü Cahit Arf Amfisinde gerçekleşecektir. Bu keyifli etkinlikte sizleri de aramızda görmekten büyük onur duyarız.

NOT: ODTÜ dışından katılmak isteyenler lütfen mathclub@metu.edu.tr adresine mail atabilirler.